Lid Worden

Lid worden van Imkers Vereniging Regio Venray

De Imkervereniging Regio Venray is opgericht in 1922 Het is een gezellige vereniging die momenteel uit 28 leden bestaat. Jaarlijks worden er voor de leden verschillende activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, een barbecue, een feestavond en contactochtenden. Op zo’n contactochtend (zondagochtend) kan er, bij een kopje koffie, over de imkerij en allerlei overige zaken bijgepraat worden. Wij beschikken over een eigen bijenstal in de Weverslose Schans in Mersel.

Wij zijn aangesloten bij de landelijke organisatie Imkers Nederland. Imkers Nederland is vanaf 1 januari 2018 ontstaan uit de samenwerkende imkersverenigingen Imkersbond ABTB en de Algemene Nederlandse Imkersvereniging (ANI). Voor het samengaan van deze twee bonden waren wij lid van Imkersbond ABTB.  Het doel van Imkers Nederland is het behartigen van de belangen van de aangesloten hobby- en professionele imkers.

Nieuwe leden die starten met de basiscursus imkeren zijn gedurende het eerste cursusjaar gratis lid.
Na het cursusjaar blijft u automatisch lid van onze vereniging, tenzij u vóór 1 december laat weten daarvan af te zien. Ook krijgen beginnende imkers vanuit de vereniging begeleiding van een ervaren imker als zij dat willen.

De contributie in 2022 van Imkers Regio Venray is € 52,50. Dit is inclusief de contributie van Imkers Nederland. Als lid van Imkers Nederland ontvangt U 6 keer per jaar het Magazine Mijn Bijen en de nieuwsbrief.

Hier kunt u het aanmeldingsformulier downloaden: aanmeldingsformulier